Succesvolle eerste Kampioenschap Bommetje

Er kwam veel volk af op het eerste Kampioenschap Bommetje! Het was een supergeslaagde eerste editie van de Grote Prijs Filip in de Deurnese zwemvijver. De prijs is een eerbetoon aan Filip Mees, een ijsbeer die enkele jaren geleden aan kanker overleed. 

Onder het goedkeurend oog van de jury – Bob, Eddy en Lucienne – waagden tientallen IJsberen zich aan een zo indrukwekkend mogelijke plons in het water. De jury quoteerde de sprongen op de hoogte, de plons en de amusementswaarde. Het was stralend weer en de sfeer zat goed. Heel wat supporters kwamen de deelnemers van aan de zijlijn aanmoedigen.

En gekke sprongen waren er zeker! Je kunt de foto’s van iedere sprong hier bekijken. (met dank aan Jan Dirkx)

De winnaars in de categorie beste solo-sprong waren David, Sven en Vince die alle drie 29 punten behaalden.

Met 30 punten won de groep Bearwatch de beste groepssprong. Een van de juryleden gaf voor deze sprong zelfs 11 (!) punten. Uitzonderlijk goed! De gedeelde tweede plaats was voor gebroeders Wauters en Academies, met beide 29 punten.

De winnaars kregen allemaal een medaille opgespeld door Inge Dalkowski, de weduwe van Filip Mees. Ze vindt het bommekes springen een prachtig initiatief. “Filip zou heel blij geweest zijn met dit initiatief omdat hij altijd heel gekke sprongen deed. Het is een actie op zijn lijf geschreven.”

De groep Bearwatch won het groepsbommeke én de solobommekes

Bearwatch blikt tevreden terug op hun bommekes. De vrienden kennen elkaar van in de Crossfit en komen trouw elke zondag IJsberen. Ze kochten voor de gelegenheid speciaal een rode outfit – geïnspireerd door de serie Baywatch.

Dirk en Albert van De Zwemmer, die de Grote Prijs Filip organiseerden, zijn super tevreden over deze eerste editie. Vooral omdat er ook heel wat nieuwe leden meededen. Albert: “We genieten nog na! We hebben heel wat nieuwe leden enthousiast gekregen voor dit event, ik heb heel wat glunderende gezichten gezien!”

Dat belooft voor volgend jaar! Een wereldrecord bommeke springen? Wie weet …