Zwembadreglement januari 2014

 

Sinds 1 januari 2014 hanteert Stad Antwerpen een nieuw reglement voor haar zwembaden.

Als ‘Erkende Sportclub’ zullen de Deurnese IJsberen vzw deze regels met onmiddellijke ingang volgen.

 

Waar moet je op letten?

 

Zwemkledij

De regels voor waterkwaliteit en hygiëne in zwembaden worden steeds strenger. Daarom is het vanaf 1 januari 2014 verplicht om aansluitende zwemkledij te dragen als bezoeker van de Antwerpse zwembaden. Voor mannen betekent dit een zwemslip of aansluitende zwemshort tot boven de knie zonder zakken. Vrouwen moeten een aansluitend badpak of bikini dragen. Zwemluiers zijn verplicht voor kinderen tot 3 jaar.
Naast aansluitend zijn, moet de zwemkledij specifiek bestaan uit waterbestendige stof. Het dragen van aansluitend ondergoed is dus ook verboden, net als het dragen van ander ondergoed en doorschijnende of aanstootgevende zwemkledij. Uiteraard geldt er in sommige gevallen een uitzondering, zoals voor kledij eigen aan de beoefende watersport of voor sessies reddend zwemmen en tijdens doelgroepuren.

 

Zwembadautomaten

Zoals een aantal weken geleden al werd bekendgemaakt, zullen er vanaf januari automaten komen te staan in de inkomhal van elk stedelijk zwembad. Deze bevatten een collectie zwemartikelen, waaronder aansluitende zwembroeken, badpakken, badmutsen, zwembrillen en zwemluiers. Wie dus geen aangepaste zwemkledij bij zich heeft, kan het zich in de automaat tegen een democratische prijs aanschaffen. Betalen kan zowel cash als elektronisch.

 

Alle info vind je op de site van Stad Antwerpen.

Voor vragen of opmerkingen kan je steeds bij het bestuur terecht.

 

Zwembadreglement