Fenomenale IJsberen

Onze club is in 2023 fenomenaal gegroeid! Er zijn 1.014 nieuwe leden bijgekomen dit jaar in 2023. Welke club kan met zo’n aangroei uitpakken? In totaal zijn we nu met maar liefst 2.295 IJsberen! Gelukkig komen die niet allemaal tegelijk zwemmen… Voor alle duidelijkheid: we hanteren opnieuw een ledenstop. Maar soms is er wel veel volk, zowel buiten als binnen. Gun ieder hun zwemmoment en hou niet langer dan nodig een stoel of kleedhokje bezet.

Wat weten we nog over die IJsberen? Zijn er bijvoorbeeld evenveel mannen als vrouwen? Nee, de vrouwen zijn in de meerderheid met 1.269, de mannen zijn met 1.018, en er zijn 8 mensen die zich als ‘anders’ profileren.

Hoe oud moet je zijn om IJsbeer te worden? Maakt niet uit! Wat we wel weten is dat de gemiddelde leeftijd 47 jaar is, dus de helft is ouder dan dat, en de helft jonger. Maar … lijken die nieuwe leden niet wat jonger te zijn? Dat lijkt te kloppen, de gemiddelde leeftijd van de nieuwe leden is 41 jaar. De club is dus een beetje aan het verjongen, en dat is mooi.

Die verjonging gaat in één geval heel ver: het jongste ingeschreven lid is 1 jaar oud! Maar zou die al actief meezwemmen? De tweede jongste IJsbeer is 8 jaar – geweldig! En hoe oud is dan het oudste lid? Die persoon wordt dit jaar 99. Chapeau! Leuk weetje: vanaf 90 jaar meer hoeven IJsberen geen lidgeld meer te betalen!