Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zwemmer XXL en Beach Party

1 oktober 2017 @ 08:00 - 18:00

de Zwemmer; een avontuur voor vroege vogels, openluchtzwemmers en fietsers,

de Zwemmer is een sportief avontuur gegroeid uit de schoot van de Deurnese IJsberen, een sportclub die het bevorderen van het recreatieve openluchtzwemmen als missie heeft.
Het Zwemmer team bestaat uit Dirk, Ivo, Ann, Guido en Albert, mét de onmisbare hulp van Paul en Cor ,(ere-) voorzitters van de Deurnese IJsberen

Het was alsof hij met het oog van een cartograaf die keten van zwembaden zag, die bijna-onderaardse stroom die in een boog door de provincie liep. […] Het was een prachtige dag en hij had het gevoel dat een lange zwemtocht de schoonheid van die dag nog zou kunnen vergroten om er zo een feestelijke glans aan te geven.’
 
John Cheever, The Swimmer

‘de Zwemmer Classic’ en de Zomerzwemmer

Een Classic is 4 maal een duik te nemen in open water. We fietsen of lopen van de ene plek naar de volgende. Ons fiets-, loop-, en zwem avontuur vertrekt in de binnenstad, doet zowel Linkeroever als Rechteroever aan en voert ons doorheen Antwerpse parken en eindigt in Boekenbergpark.

De eerste duik nemen we in het Galgenweel. Vanaf de tweede editie hebben we daar eindelijk toelating voor gekregen. Daarna volgen Openluchtbad De Molen en zolang het kan is het Noordkasteel onze derde halte. Geef toe, in alle opzichten een unieke plek. Een plek waarvan we hopen dat we ze nog voor de 100ste editie kunnen aandoen….

De fietsroute moet een ontspannen rit worden. Met genoeg tijd voor een extra (bevoorradings)stop.

In mei 2014 maakten we een groepsfoto aan het beroemde IJsbeer beeld van Francois Pompon (Middelheimpark). Voor de tweede editie hielden we halt aan Park Spoor Noord. De derde editie had een enig mooie plek als verrassing; “het kempisch dok” waar we te gast waren bij onze vrienden van Sodipa watersport. Die plek wordt sowieso een zwemplek voor alle toekomstige ‘putteke winter edities’. De Zwemmer 4 en 5 waren ‘Classics’; dus met het Noordkasteel erbij. Van de Zwemmer 6 was de 2de Putteke Winter editie en 7 en 8 weer een Classic.

De laatste halte is uiteraard de openluchtzwemvijver in Deurne. De tocht duurt ongeveer drie uur.

Eind augustus 2016 organiseerden we voor het eerst een Zomerzwemmer, een fiets- en zwemtocht in Nederland mét overnachting op een boerderijcamping. Dit micro avontuur viel bij iedereen in de smaak, dus wie weet volgend jaar opnieuw?

Ons plan is een blauwdruk van wat onze Londense vrienden al enige tijd doen. Hun website The Swimmer geeft een goed beeld van wat wij ook voor ogen hebben. Zeker willen we de relaxte maar ook het kleinschalige van het opzet bewaken. We maken ons sterk dat Antwerpen net als London de ideale omgeving is om zo’n fiets-zwem avontuur te organiseren. En misschien sluiten er zelfs ook nu weer dappere lopers bij ons aan, we zien wel hoe het de volgende weken groeit.

 

Gegevens

Datum:
1 oktober 2017
Tijd:
08:00 - 18:00
Site:
http://www.dezwemmer.com/de-zwemmer-avonturen.html